Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Koronavírus

Nemocnica v Leviciach spustila očkovanie detí proti koronavírusu

Na archívnej snímke Nemocnica Agel v Leviciach. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Na zaočkovanie je potrebný aj výmenný lístok od pediatra a kartička poistenca.

Levice 1. februára (TASR) – Nemocnica Agel Levice spustila v utorok očkovanie detí vo veku od päť do 12 rokov proti ochoreniu COVID-19. Dostupná je jedna očkovacia látka, a tou je vakcína od spoločnosti Pfizer/BioNTech. Zaočkovať sa môžu prísť záujemcovia s registráciou v Národnom centre zdravotníckych informácií vždy v utorok v čase od 7.30 do 11.00 h, informovala vedúca vakcinačného centra levickej nemocnice Katarína Strošková.

Deti musia prísť výhradne v sprievode zákonného zástupcu. Na zaočkovanie je potrebný aj výmenný lístok od pediatra a kartička poistenca. Vo výmennom lístku musia mať potvrdené, že môžu byť zaočkované vakcínou proti ochoreniu COVID-19. Okrem očkovania detí pokračuje nemocnica aj v očkovaní prvou, druhou a treťou dávkou vakcíny proti novému koronavírusu či v testovaní.

V nemocnici v Leviciach je momentálne hospitalizovaných päť pacientov pozitívnych na ochorenie COVID-19 na štandardnom kyslíkovom lôžku. Stav jedného pacienta si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu.