Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Koronavírus

VIDEO: M. Kotleba: Vypnutie Slovenska by nič pozitívne neprinieslo

Na snímke predseda ĽSNS Marian Kotleba počas brífingu k aktuálnej situácii pred budovou NR SR 3. apríla 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Šéf ĽSNS si myslí, že ak by po niekoľkotýždňovom útlme ľudia vyšli do ulíc a otvorili by sa hranice, vírus by sa opäť šíril.

Bratislava 3. apríla (TASR) - Tzv. "vypnutie Slovenska" by nič pozitívne neprinieslo, naopak, slovenská ekonomika by totálne skrachovala. Na piatkovej tlačovej konferencii to vyhlásil predseda opozičnej ĽSNS Marian Kotleba. Takýto návrh je podľa ĽSNS zo strany premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) nezodpovedný.



"Pokladáme za absolútne neprijateľné, aby predseda vlády šíril takéto doslova panické reči o akomsi vypnutí Slovenska, pretože, keď sa na to triezvo pozrieme, nič pozitívne by to Slovensku neprinieslo," povedal Kotleba.

Šéf ĽSNS si myslí, že ak by po niekoľkotýždňovom útlme ľudia vyšli do ulíc a otvorili by sa hranice, vírus by sa opäť šíril. Dôsledky tohto opatrenia by sa podľa ĽSNS najviac dotkli obyčajných ľudí, ktorí sú zamestnancami či živnostníkmi.

Matovič v stredu (1. 3.) predstavil návrh na "vypnutie Slovenska" počas niekoľkých týždňov. Na minimum by sa podľa neho znížila mobilita ľudí, dodržiavala by sa vojenská disciplína a fungovalo by vojenské zásobovanie. Takýto dočasný stav by podľa neho umožnil čo najrýchlejšie naštartovať ekonomiku, ktorá za súčasnej situácie bude dlhodobo trpieť. Jeho návrh kritizovali viacerí členovia vládnej koalície.