Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

M. Mišík: Epidemická situácia sa naďalej zlepšuje

Na archívnej snímke riaditeľ Inštitútu zdravotných analýz Matej Mišík v Bratislave 2. júna 2021. Foto: TASR - Dano Veselský

Stabilizácia je zreteľná aj v prípade počtu výjazdov záchranárov, prvýkrát v rámci vlny variantu omikron bol podľa Miška zaznamenaný pokles prípadov.

Bratislava 2. marca (TASR) - Epidemická situácia na Slovensku sa vyvíja kladne, klesajú počty pozitívnych prípadov, hospitalizácií i výjazdov zdravotných záchranárov. Po rokovaní vlády to uviedol šéf Inštitútu zdravotných analýz (IZA) Matej Mišík.

"Počty prípadov klesajú vo všetkých vekových kategóriách, teda i v rámci rizikovej skupiny 60+," informoval Mišík. Počet hospitalizácií podľa jeho slov ostal na približne rovnakej úrovni ako minulý týždeň. "V rámci sedemdňového priemeru bolo prijímaných do nemocníc denne 280 pacientov s ochorením na COVID-19, na umelú pľúcnu ventiláciu bolo prijímaných desať pacientov denne" dodal.



Stabilizácia je zreteľná aj v prípade počtu výjazdov záchranárov, prvýkrát v rámci vlny variantu omikron bol podľa Miška zaznamenaný pokles prípadov. "Za uplynulý týždeň bolo takýchto výjazdov k pacientom s COVID-19 menej ako 1800," dodal. Pokles alebo stagnácia platí pre všetky kraje s výnimkou Trnavského kraja, kde evidovali mierny nárast výjazdov.