Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Koronavírus

Maďarská vláda rokuje so zamestnávateľmi o povinnom očkovaní

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V uplynulých 24 hodinách potvrdili testy v Maďarsku 546 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu a v tomto čase v súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo šesť pacientov.

Budapešť 29. septembra (TASR) - Maďarská vláda rokuje so zamestnávateľmi o zavedení povinného očkovania v niektorých odvetviach, zatiaľ však nedošlo k žiadnej dohode. Podľa spravodajského servera life.hu to oznámil v stredu v Budapešti šéf úradu vlády Gergely Gulyás.

Kabinet podľa jeho slov neplánuje nariadiť povinné nosenie rúšok, ale samosprávy majú možnosť zaviesť takéto opatrenie. "Domnievame sa, že ak niekto nie je zaočkovaný, ani rúško mu neposkytne ochranu, a ak je zaočkovaný, tak riziko jeho nákazy je minimálne," citoval Gulyása spravodajský server 168.hu.

V uplynulých 24 hodinách potvrdili testy v Maďarsku 546 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu a v tomto čase v súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo šesť pacientov. Počet infikovaných tak počas koronavírusovej pandémie stúpol v Maďarsku na 822.072 a počet obetí dosiahol 30.185.

Prvou dávkou vakcíny proti covidu zaočkovali doposiaľ takmer 5,9 milióna ľudí a dve dávky podali vyše 5,6 milióna osobám. Tretiu dávku dostalo už 742.000 ľudí.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)