Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Koronavírus

Deviatou obeťou nákazy v Maďarsku je mladšia žena

Maďarský premiér Viktor Orbán v úvode rozpravy na zasadnutí parlamentu v Budapešti 23. marca 2020. Poslanci maďarského parlamentu začali v pondelok rokovať o vládnom návrhu o predĺžení stavu núdze, ktorý bol vyhlásený 11. marca a v zmysle zákone môže trvať 15 dní. Premiér Viktor Orbán v úvode rozpravy podľa agentúry MTI zdôraznil, že v boji proti šíreniu nákazy novým druhom koronavírusu je Maďarsko ešte iba na začiatku a že na tento boj je potrebných mnoho prostriedkov. Foto: TASR/AP

Počet nakazených novým druhom koronavírusu stúpol v Maďarsku v utorok oproti predošlému dňu o 12 percent.

Budapešť 24. marca (TASR) - V Maďarsku zaznamenali v utorok deviaty prípad úmrtia na ochorenie COVID-19, informoval spravodajský server Index.hu.

Šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová spresnila, že ide o mladšiu ženu, ktorá popri nákaze novým druhom koronavírusu SARS-CoV-2 trpela množstvom chronických ochorení srdca, obehovej sústavy i poruchami metabolizmu.

Počet nakazených novým druhom koronavírusu stúpol v Maďarsku v utorok oproti predošlému dňu o 12 percent. Laboratórnym testom podrobili doposiaľ 6613 ľudí, z ktorých infekciu koronavírusom SARS-CoV-2 potvrdili v 187 prípadoch.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)