Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Koronavírus

Cez 200 nakazených zamestnancov: V Malajzii zavreli očkovacie centrum

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Malajzia zaznamenala v počte nových denných prípadov rekord s počtom 11.079 infekcií.

Kuala Lumpur 13. júla (TASR) - Protikoronavírusové vakcinačné centrum v malajzijskom zväzovom štáte Selangor zatvorili v utorok po tom, čo sa testami preukázalo, že na ochorenie COVID-19 je pozitívnych viac než 200 jeho zamestnancov. Informuje o tom agentúra AFP.

V očkovacom stredisku sa nakazilo 204 z celkového počtu 453 dobrovoľníkov. Nikto z nakazených však nemal vážne príznaky ochorenia COVID-19 – pravdepodobne vďaka tomu, že väčšina z nich bola už zaočkovaná, uviedli príslušné úrady.

Malajzia zaznamenala v počte nových denných prípadov rekord s počtom 11.079 infekcií. Krajina bojuje so závažnou epidémiou v dôsledku vysoko nákazlivých koronavírusových variantov a od začiatku júna tam platí prísny lockdown.

Úrady rozbehli očkovaciu kampaň otvorením masových vakcinačných centier. Plne zaočkovaných proti koronavírusu je zatiaľ zhruba 11 percent obyvateľov; 25 percent dostalo prvú dávku vakcíny.

Uzatvorenie vakcinačného centra v Selangore viedlo k preloženiu tisícok termínov na očkovanie, stredisko však opätovne otvoria v stredu po sanitácii a s novým personálom.

Malajzia s 32 miliónmi obyvateľov doposiaľ zaznamenala 855.000 prípadov nákazy SARS-CoV-2 a viac než 6200 úmrtí.