Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Mestská polícia kontrolovala v noci prevádzky v Žiline

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Za nerešpektovanie nariadenia môže úrad verejného zdravotníctva uložiť pokutu vo výške 20.000 eur.

Žilina 14. marca (TASR) - Žilinskí mestskí policajti počas svojej kontroly v noci z piatka (13. 3.) na sobotu zaznamenali 11 prevádzok, ktoré boli otvorené napriek nariadeniu zo strany ústredného krízového štábu a Úradu verejného zdravotníctva SR. Samospráva v tejto súvislosti vyzýva verejnosť na rešpektovanie nariadení na zamedzenie šírenia nového koronavírusu, ako o tom informoval v sobotu hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

"V zmysle rozhodnutia úradu majú byť cukrárne, bistrá, kaviarne a bary úplne zatvorené. Reštaurácie a stánky s rýchlym občerstvením môžu byť otvorené len v čase od 6.00 h do 20.00 h. V obchodnom dome je cez víkend povolená činnosť iba pre lekárne, predajne potravín, reštaurácie a stánky s rýchlym občerstvením, ďalej pre drogérie a novinové stánky. Tieto opatrenia platia až do odvolania," pripomenul Miškovčík.

"Mesto Žilina v tejto súvislosti opätovne vyzýva všetkých obyvateľov Žiliny a podnikateľov na rešpektovanie nariadení proti šíreniu nového koronavírusu," zdôraznil hovorca mesta.

Za nerešpektovanie nariadenia môže podľa neho úrad verejného zdravotníctva uložiť pokutu vo výške 20.000 eur.