Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Koronavírus

Moskovská oblasť zaznamenala pokles hospitalizácií nakazených

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Moskovská oblasť je po Moskve a Petrohrade tretia v počte infikovaných koronavírusom.

Moskva 12. júla (TASR) - Počet denných hospitalizácií v súvislosti s koronavírusom v Moskovskej oblasti za uplynulý týždeň poklesol o 14 percent. Región celkovo pripravil 15.000 nemocničných lôžok pre pacientov s ochorením COVID-19, informovala v pondelok oblastná ministerka zdravotníctva Svetlana Strigunkovová. Citovala ju ruská štátna tlačová agentúra TASS.

"Počet potvrdených prípadov koronavírusu za posledný týždeň narástol o päť percent - nakazilo sa 17.500 ľudí. Zároveň priemerný počet denne zaznamenaných prípadov klesol približne o sedem percent. Dosiaľ bolo v Moskovskej oblasti zriadených 15.000 nemocničných lôžok. Priemerný počet hospitalizácií klesá, presnejšie, denné hospitalizácie poklesli o 14 percent,"
uviedla Stringukovová na zasadnutí oblastnej vlády a šéfov mestských obvodov.

Podľa Stringukovovej v Moskovskej oblasti zaočkovali proti ochoreniu COVID-19 vyše dva milióny ľudí, z nich okolo 550.000 bolo vo veku nad 60 rokov.

Moskovská oblasť je po Moskve a Petrohrade tretia v počte infikovaných koronavírusom. Dosiaľ tam bolo potvrdených 345.012 prípadov ochorenia, pričom 277.820 ľudí sa vyliečilo. Podľa najnovších údajov zomrelo v regióne na covid 6.751 pacientov.