Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

MS20: Mičkov mal druhý test negatívny, tvrdia jeho agent a otec

Na snímke Matvej Mičkov. Foto: FB/KHL

Ruskí reprezentanti absolvovali v dejisku MS sériu testov a všetky boli negatívne. Až Mičkovov test priniesol pozitívny výsledok.

Red Deer 30. decembra (TASR) - Zrušeniu juniorských MS v hokeji predchádzala kontumácia stredajšieho zápasu B-skupiny SR - Rusko v prospech Slovenska (1:0). Ruskí reprezentanti na duel nemohli nastúpiť, lebo mal pred ním pozitívny test na koronavírus útočník Matvej Mičkov a celý tím musel putovať do karantény. Rusi cítili krivdu, 16-ročný supertalent totiž nejavil žiadne príznaky ochorenia COVID-19 a ďalší rýchlotest mal negatívny.

"Hovoril som s Matvejom. Cíti sa skvele. Test na covid, ktorý absolvoval od lekárov ruského národného tímu, mal negatívny výsledok," uviedol pre ruské médiá Mičkovov agent Sergej Fedotov.

Ruskí reprezentanti absolvovali v dejisku MS sériu testov a všetky boli negatívne. Až Mičkovov test priniesol pozitívny výsledok. Po ňom nasledovala tretia kontumácia v priebehu dvoch dní, ktorá mala za následok predčasné ukončenie MS. "Chcel som, aby boli majstrovstvá sveta prerušené. Ľudia dostanú chorobu, športový princíp mizne. Ako sa však cíti Matvej? Najprv prišiel pozitívny test na koronavírus. Okamžite sme urobili expresný test a výsledok bola negatívny," citoval Sport Express Andreja Mičkova, otca ruského reprezentanta.

"Teraz sme urobili ešte jeden test, na jeho výsledkoch budeme stavať. Máme podozrenie, že išlo o nejakú provokáciu. Len včera Američanom diagnostikovali koronavírus, nie radovým hráčom - kapitánovi a kľúčovým hráčom národného tímu," dodal Mičkov starší. Pre obavy zo šírenia koronavírusu napokon Rada IIHF majstrovstvá sveta juniorov v Kanade zrušila.