Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Koronavírus

Rezort zdravotníctva: Nemocnice dostanú peniaze za výdavky pre covid

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Šéf Asociácie nemocníc Slovenska a riaditeľ bardejovskej nemocnice Marián Petko uviedol, že nemocnice nemajú uhrádzanú starostlivosť súvisiacu s ochorením COVID-19 od júna.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Nemocnice čoskoro dostanú peniaze za náklady v súvislosti so zvýšenými výdavkami spojenými s pandémiou nového koronavírusu. Má ísť o sumu 306.960,66 eura. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová.

"Čo sa týka covidových výdavkov zo strany nemocníc, ministerstvo zdravotníctva ubezpečuje, že všetky budú uhradené," uviedla s tým, že rezort zdravotníctva požiadal 3. novembra Ministerstvo financií (MF) SR o rozpočtové opatrenie na povolené prekročenie limitu výdavkov na úhradu nákladov opatrení hospodárskej mobilizácie v súvislosti s vyhlásenou mimoriadnou situáciou na zabezpečenie riešenia nového koronavírusu.

Šéf Asociácie nemocníc Slovenska a riaditeľ bardejovskej nemocnice Marián Petko v pondelok (15. 11.) počas tlačovej konferencie uviedol, že nemocnice nemajú uhrádzanú starostlivosť súvisiacu s ochorením COVID-19 od júna.