Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

MZ SR: Robíme všetko preto, aby boli ľudia čo najskôr zaočkovaní

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ešte pred sviatkami sme rokovali so samosprávnymi krajmi o zvýšení kapacít na očkovanie aj v medzisviatočnom období, čo sa aj udialo a očkuje sa, uviedla hovorkyňa MZ SR Zuzana Eliášová.

Bratislava 30. decembra (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR robí všetko preto, aby ľudia na Slovensku boli čo najskôr zaočkovaní. Uviedla to pre TASR hovorkyňa MZ SR Zuzana Eliášová v reakcii na kritiku tempa očkovania.

"Ešte pred sviatkami sme rokovali so samosprávnymi krajmi o zvýšení kapacít na očkovanie aj v medzisviatočnom období, čo sa aj udialo a očkuje sa," uviedla v stanovisku hovorkyňa. Dodala, že rovnako sa očkuje napríklad prostredníctvom mobilných očkovacích tímov.

Podotkla tiež, že minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) dal príkaz subjektom hospodárskej mobilizácie, aby očkovali aj počas sviatočného obdobia v rozsahu minimálne ôsmich hodín za deň. "Čo je viac ako 50 nemocníc na Slovensku," ozrejmila.

Ministra Lengvarského za pomalé tempo očkovania kritizovali vo štvrtok minister financií a šéf OĽANO Igor Matovič aj mimoparlamentný Hlas-SD.