Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Koronavírus

Rezort zahraničných vecí upozorňuje na obmedzenia v Číne pre pandémiu

Na archívnej snímke z 23. marca 2020 ľudia majú na tvári ochranné rúška v rámci prvencie proti novému typu koronavírusu na uliciach v Hongkongu. Foto: TASR/AP

Pandemická situácia sa v krajine vyvíja veľmi dynamicky, pričom nie sú vylúčené lokálne lockdowny či hromadné testovania obyvateľstva.

Bratislava 14. marca (TASR) - V Šanghaji a viacerých provinciách v Číne sa zhoršuje pandemická situácia. Generálny konzulát SR v Šanghaji v tejto súvislosti upozorňuje Slovákov na obmedzenia, ktoré sú v krajine zavádzané pre šírenie ochorenia COVID-19. Informuje o tom Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR na svojom webe.

V meste Šanghaj a v provinciách Če-ťiang, An-chuej, Ťiang-si, Ťiang-su a Fu-ťien sa podľa rezortu pandemická situácia vyvíja veľmi dynamicky, pričom nie sú vylúčené lokálne lockdowny či hromadné testovania obyvateľstva.

"Naďalej platí prísna implementácia preventívno-kontrolných opatrení rezidenčnými komunitami vrátane testovania na výzvu alebo dobrovoľné požiadanie, merania telesnej teploty, používania mobilných zdravotných kódov či nosenia ochranného rúška na verejnosti," doplnilo MZVEZ.