Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Koronavírus

Na FS sa pre očkovací bonus doteraz obrátilo vyše 200.000 ľudí

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) začal na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave vo štvrtok 6. januára 2022 očkovať deti vo veku 5 až 11 rokov proti ochoreniu COVID-19. Foto: TASR - Dano Veselský

Odmenu za očkovanie podľa údajov FS doteraz dostalo viac ako 843.000 seniorov.

Bratislava 7. septembra (TASR) - Na call centrum Finančnej správy (FS) SR sa doteraz obrátilo vyše 200.000 ľudí, ktorí potrebovali pomoc v súvislosti s očkovacím bonusom pre seniorov. TASR o tom informovala jej hovorkyňa Martina Rybanská. Dodala, že finančná správa poskytuje informácie k téme aj naďalej, avšak vzhľadom na klesajúci záujem už len prostredníctvom emailovej komunikácie.

"Call centrum FS celkovo za osem mesiacov zaznamenalo 201.169 hovorov a emailových dopytov k tejto téme. Najčastejšie občania využívali infolinku, prostredníctvom ktorej finančná správa zaevidovala 162.042 hovorov. Formou emailovej komunikácie konzultanti vybavili 39.127 dopytov," priblížila Rybanská. Najvyťaženejším mesiacom bol podľa jej slov február.

Od septembra možno call centrum v tejto súvislosti kontaktovať len formou emailovej komunikácie vyplnením formulára na portáli finančnej správy. "V prípade potreby sú naďalej k dispozícii najčastejšie otázky a odpovede na webe ministerstva financií. K dispozícii zostáva aj špeciálny kontaktný mail pomocseniorom@mfsr.sk," dodala Rybanská.

Odmenu za očkovanie podľa údajov FS doteraz dostalo viac ako 843.000 seniorov. "Čo predstavuje 99,62 percenta zo všetkých seniorov, ktorí na vyplatenie majú nárok. Celková vyplatená suma je vo výške takmer 244 miliónov eur," spresnila hovorkyňa.