Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Na Liptove zatvorili pre COVID-19 množstvo školských tried

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V materských školách v pôsobnosti mesta je zatvorených 12 tried, z toho dve z dôvodu respiračných ochorení, nie pre nový koronavírus.

Liptovský Mikuláš/Ružomberok 27. januára (TASR) – Epidemiologická situácia v základných školách (ZŠ) v oboch okresných mestách na Liptove sa zhoršuje. V Liptovskom Mikuláši je pre ochorenie COVID-19 kompletne zatvorená jedna škola, v Ružomberku ďalšia. Pre TASR to potvrdili zástupcovia oboch samospráv.

"V základných školách v pôsobnosti mesta je zatvorených 21 tried. Zavretý je tiež celý druhý stupeň v ZŠ Márie Rázusovej Martákovej a kompletne celá ZŠ s materskou školou (MŠ) Okoličianska," informoval Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta Liptovský Mikuláš.

Doplnil, že v materských školách v pôsobnosti mesta je zatvorených 12 tried, z toho dve z dôvodu respiračných ochorení, nie pre nový koronavírus.

Vyučovanie v základných školách v pôsobnosti mesta Ružomberok je obmedzené v mnohých triedach. "Aktuálne evidujeme zatvorenie piatich tried a tiež jednej celej ZŠ, ktorá patrí medzi najväčšie v meste," priblížil hovorca ružomberského primátora Viktor Mydlo.

Situáciu v MŠ v meste zhodnotil Mydlo ako stabilizovanú. V súčasnosti je zatvorená len jedna trieda detí, medzi ktorými zaznamenali výskyt črevných ťažkostí. S ochorením COVID-19 to však podľa hovorcu s najväčšou pravdepodobnosťou nesúvisí.