Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Koronavírus

Na námestí v B. Bystrici vystavia fotografie zo života počas pandémie

Na archívnej snímke pre šíriacu sa nákazu koronavírusom vyľudnené Námestie SNP v Banskej Bystrici 27. marca 2020. Foto: TASR - Ján Krošlák

Výstavu fotografa Martina Baláža s názvom Osamelosť v meste si bude môcť verejnosť pozrieť do 18. novembra.

Banská Bystrica 24. októbra (TASR) – Na banskobystrickom Námestí SNP pribudnú desiatky fotografií zobrazujúcich život počas obdobia pandémie nového koronavírusu. Výstavu fotografa Martina Baláža s názvom Osamelosť v meste si bude môcť verejnosť pozrieť do 18. novembra. TASR o tom informovala PR manažérka Stredoslovenského múzea (SSM) Kristína Hatarová.

Cieľom výstavy je poukázať na osamelosť človeka v čase strachu a neistoty počas pandémie v meste, ktorého ulicami pred jej vypuknutím pulzoval čulý ruch. Desiatky fotografií zachytávajú rôzne miesta a obyvateľov mesta pod Urpínom počas prvej i druhej pandemickej vlny.

Ide o vysoko aktuálnu tému, ktorá sa dotkla viac či menej každého z nás. Aj Stredoslovenské múzeum ako pamäťová inštitúcia cíti potrebu uchovávať takéto momenty pre budúce generácie,“ vysvetlil riaditeľ múzea Marcel Pecník. Ako dodal, svedectvá o príbehoch ľudí z obdobia pandémie zozbieralo aj samotné múzeum, a to v rámci aktivity Mapovanie života.

Výstava Osamelosť v meste je súčasťou podujatia Akadémia európskeho seniora 2021 a na Námestí SNP bude nainštalovaná v utorok (26. 10.). V rovnaký deň sa v priestoroch Thurzovho domu uskutoční aj jej vernisáž.