Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Na ostrove večierkov Mykonos zaviedli zákaz nočného vychádzania

Na snímke domy zastrčené do nábrežia na ostrove Mykonos, lokalite známej ako Malé Benátky. Ostrov Mykonos sa nachádza na gréckom súostroví Kyklady v Egejskom mori, archívne foto. Foto: TASR/AP Photo

Mykonos ako jedna z najviac navštevovaných destinácií Grécka priláka ročne státisíce turistov - vrátane plynulého prúdu celebrít.

Atény 17. júla (TASR) - Grécko v sobotu zaviedlo päťhodinový zákaz nočného vychádzania a ďalšie obmedzenia na obľúbenom turistickom ostrove Mykonos, pretože tam nastáva "znepokojujúci nárast v miestnom prenose ochorenia COVID-19". Oznámili to grécki predstavitelia, na ktorých sa odvolala tlačová agentúra AFP.

Medzi zavedenými opatreniami je zákaz nočného vychádzania od 01.00 h do 06.00 h a zákaz púšťať hudbu v baroch, kluboch aj reštauráciách. Opatrenia vstupujú do platnosti ihneď a budú trvať do 26. júla, spresnil vo vyhlásení minister pre civilnú ochranu Nikos Hardalias.

"Vyzývame obyvateľov, návštevníkov a majiteľov podnikov na našom krásnom ostrove, aby opatrenia poctivo dodržiavali... Takto môžeme dostať šírenie koronavírusu rýchlo pod kontrolu a Mykonos sa vráti do normálu," napísal Hardalias.

Mykonos ako jedna z najviac navštevovaných destinácií Grécka priláka ročne státisíce turistov - vrátane plynulého prúdu celebrít. Ostrov v súostroví Kyklady v Stredozemnom mori má malebné pláže a rušný nočný život.

Grécke úrady však najnovšie znepokojilo množstvo tajných večierkov, ktoré sa konajú v početných vilách na ostrove.

Hardalias 15. júla varoval, že aktívne prípady nákazy narástli na Mykonose štvornásobne, a to na vyše 300 len za týždeň.

V sobotu upozornil, že organizátori súkromných zhromaždení viac ako 20 ľudí riskujú pokuty do výšky 200.000 eur.

Grécko zaznamenáva v posledných dňoch súvislý nárast v prípadoch ochorenia COVID-19, väčšina z nich sa pripisuje nákazlivejšiemu variantu koronavírusu delta.

V piatok bolo celoštátne hlásených takmer 2700 nových prípadov - pre porovnanie, pred troma týždňami ich bolo necelých 400.