Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Na Slovensku pribudlo v nedeľu 17 prípadov ochorenia COVID-19

Ilustračné foto. Foto: TERAZ.sk

Päť nových prípadov majú v Trenčíne, jeden prípad hlási Trnava, päť nových prípadov má Bratislava, Banská Bystrica jeden.

Bratislava 15. marca (TASR) - Na Slovensku pribudlo v nedeľu celkovo 17 prípadov ochorenia COVID-19. Spolu tak evidujeme 61 prípadov. Vyšetrení s negatívnym výsledkom je 1375. Potvrdil to premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) po mimoriadnom rokovaní vlády SR.



Päť nových prípadov majú v Trenčíne. "Ide o dvoch mužov, dve ženy a jedno dieťa. Všetci pacienti sú v stabilizovanom stave, časť je hospitalizovaná, časť v domácej izolácii," uviedol predseda vlády.

Jeden prípad hlási Trnava. "Je to muž, ktorý je hospitalizovaný a po dohode s Univerzitnou nemocnicou v Bratislave bude prevezený do Bratislavy," doplnil Pellegrini s tým, že muž má cestovateľskú anamnézu a jeho stav je stabilizovaný.

Muža s cestovateľskou anamnézou majú aj v Martine, kde hlásili tento jeden prípad. "Bol na kongrese v zahraničí," konkretizoval premiér. Jeden prípad je aj v Nových Zámkoch. "Ide o ženu, ktorá je v domácej izolácii, a je potvrdený priamy kontakt s nakazeným," uviedol Pellegrini.

Päť nových prípadov má Bratislava, Banská Bystrica jeden. "Je to 65-ročná pani, ktorá je hospitalizovaná a nakazená členom rodiny," upozornil premiér. V Nitre nahlásili tri nové prípady.