Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Koronavírus

Na Zemplíne sa situácia s COVID-19 stabilizovala

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

V humenskej nemocnici sa z ochorenia COVID-19 zotavuje 29 pacientov, obsadené sú dve z troch dostupných UPV.

Humenné 10. decembra (TASR) - Situácia s pacientmi hospitalizovanými v nemocniciach na Zemplíne s ochorením COVID-19 sa počas týždňa stabilizovala. Zariadenia tiež hlásia najväčší počet voľných umelých pľúcnych ventilácií (UPV) za ostatné obdobie. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla PR špecialistka súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti Svet zdravia Bianka Krejčíová.

V mestskej Nemocnici Snina sa počet hospitalizovaných naďalej pohybuje okolo úrovne 50, zariadenie bude mimoriadne očkovať proticovidovou vakcínou aj v sobotu 11. decembra.

Najviac, o 12 osôb, sa znížil počet hospitalizovaných na covidovom oddelení v nemocnici v Michalovciach, kde sa v piatok zdravotníci starajú o 75 pacientov s ochorením spôsobeným novým koronavírusom, pričom piati potrebujú podporu UPV. V zariadení sú tak aktuálne dostupné štyri UPV.

Mierny pokles (o troch) pacientov na covidových lôžkach hlási trebišovská nemocnica. Spomedzi 77 aktuálne hospitalizovaných pacientov si zdravotný stav dvoch z nich vyžaduje napojenie na UPV. K dispozícii sú ďalšie dve.

O 31 pacientov hospitalizovaných s ochorením COVID-19 sa starajú zdravotníci v nemocnici vo Vranove nad Topľou. Obsadená tam nie je žiadna zo štyroch UPV.

V humenskej nemocnici sa z ochorenia COVID-19 zotavuje 29 pacientov, obsadené sú dve z troch dostupných UPV.

Ako pre TASR doplnila námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Nemocnice Snina Jana Kapáková, sninskí zdravotníci sa v piatok starajú o 47 pacientov s ochorením spôsobeným novým koronavírusom, pričom prevažná väčšina z nich nie je zaočkovaná. Úroveň obsadenosti covidových lôžok je v zariadení podľa jej ďalších slov už niekoľko týždňov okolo 50. Denne tam tiež zaznamenávajú úmrtia. "Od 12. novembra sme nemali deň bez úmrtia," doplnila. Nedostatok zdravotníckeho personálu aktuálne nemocnica nepociťuje, k piatku evidujú sedem pozitívnych. Minulý rok ich v rovnakom čase bolo podľa Kapákovej 54.

Sninská nemocnica záujemcom o očkovanie proti novému koronavírusu poskytne v sobotu 11. decembra mimoriadny termín. Zaočkovať sa bude dať v priestoroch traumatologickej ambulancie na prízemí budovy v čase od 7.00 do 12.00 h.