Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Na Gymnáziu Ľ. Štúra vo Zvolene zaočkovali prvých stredoškolákov

Na snímke lekár očkuje študenta vakcínou od konkorzia Pfizer/BioNTech proti ochoreniu Covid-19 na Gymnáziu Ľ. Štúra vo Zvolene 17. septemba 2021. Foto: TASR - Ján Krošlák

Očkovanie budeme realizovať postupne, podľa záujmu jednotlivých škôl, nie len v zriaďovateľskej pôsobnosti BBSK, uviedol Ondrej Lunter.

Zvolen 17. septembra (TASR) - Prvých asi 30 žiakov stredných škôl zo Zvolena zaočkovali v piatok (17. 9.) v priestoroch tamojšieho Gymnázia Ľudovíta Štúra. Ide o iniciatívu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), prvú svojho druhu na Slovensku, ktorej cieľom je zvýšiť zaočkovanosť stredoškolákov a výrazne obmedziť chorobnosť žiakov, a tým aj ich dištančné vzdelávanie.



"Zatiaľ máme prihlásených na 59 stredných školách kraja približne 400 žiakov, ktorí sa chcú dať zaočkovať. Očkovanie budeme realizovať postupne, podľa záujmu jednotlivých škôl, nie len v zriaďovateľskej pôsobnosti BBSK," uviedol podpredseda BBSK Ondrej Lunter. Ako dodal, sú školy, kde záujem o očkovanie prejavila väčšina žiakov, ale sú aj také, kde sa neprihlásil nikto.



Ministerstvo školstva SR podľa ministra Branislava Gröhlinga (SaS) túto iniciatívu BBSK víta. "Ak sa osvedčí, prenesieme ju aj do ostatných krajov," povedal na brífingu počas návštevy zvolenského gymnázia.

Pripomenul tiež aktuálnu zaočkovanosť mladých ľudí vo veku 12 až 17 rokov, ktorá je na úrovni 23 percent. V samotnom BBSK je pritom 30-percentná, v Bratislave už 50-percentná. V karanténe je podľa neho dnes na Slovensku 700 žiakov, dištančné vzdelávanie prebieha u približne 27.000 žiakov.