Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Koronavírus

Naď: Vojaci vysielaní do zahraničia sa musia zaočkovať proti COVID-19

Na snímke minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) počas brífingu s novinármi pred začiatkom 32. rokovania vlády SR 22. septembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Zaočkovanosť v armáde dosahuje podľa ministra obrany približne 56 percent.

Bratislava 22. septembra (TASR) - Očkovanie proti ochoreniu COVID-19 musia absolvovať všetci profesionálni vojaci vysielaní do zahraničia. Týka sa príslušníkov zapojených do zahraničných misií a operácií, ale aj vojakov určených na rýchle nasadenie. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) to potvrdil v stredu po rokovaní vlády.

"Dostal som listy či z NATO, či od jednotlivých ministrov obrany, kde naši vojaci pôsobia, kde vyslovene žiadajú, aby naši vojaci boli zaočkovaní, keď tam idú. My to budeme rešpektovať," povedal Naď. Ako vysvetlil, očkovanie musia podstúpiť v rámci vakcinačnej schémy aj vojaci vyčlenení na rýchle nasadenie. Ide o tisícky príslušníkov Ozbrojených síl SR.

Zaočkovanosť v armáde dosahuje podľa Naďa približne 56 percent. Chce urobiť všetko pre to, aby sa zvýšila. Navrhovaný balík opatrení má podľa neho reštriktívny aj motivačný charakter. Na povinnom očkovaní by podľa neho musela byť politická dohoda.