Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Najmladší pacient s COVID-19 v trnavskej nemocnici má päť rokov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

K záveru mesiaca bolo obsadených 105 z celkových 120 reprofilizovaných lôžok, desať pacientov potrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie.

Trnava 1. decembra (TASR) – Počas novembra prijala Fakultná nemocnica (FN) Trnava na hospitalizáciu s ochorením COVID-19 spolu 202 pacientov, z nich nebolo očkovaných 158. V porovnaní s predchádzajúcim mesiacom je to nárast chorých o 117, pričom 44 z nich ochoreniu podľahlo, čo je o 30 viac ako v októbri. Informoval o tom hovorca FN Matej Martovič.

K záveru mesiaca bolo obsadených 105 z celkových 120 reprofilizovaných lôžok, desať pacientov potrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie. Tým je využitá plná kapacita. „Najmladší pacient má päť rokov a najstarší 91 rokov,“ uviedol hovorca.

Doplnil, že ku koncu novembra mala FN v karanténe dvoch lekárov a 11 zdravotných sestier. „Počas celého mesiaca to boli traja lekári a 19 zdravotných sestier. Celková očkovanosť lekárov vo FN Trnava je na úrovni 93 percent a u zdravotných sestier na úrovni 88 percent,“ informoval.