Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Najväčší nárast hospitalizovaných s COVID-19 je na Zemplíne v Humennom

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Najvyšší počet obsadených covidových lôžok je i naďalej v nemocnici v Michalovciach, kde sa zdravotníci aktuálne starajú o 46 takýchto pacientov.

Humenné 21. februára (TASR) – Najväčší prírastok pacientov hospitalizovaných s ochorením COVID-19 na Zemplíne zaznamenala za uplynulých sedem dní nemocnica v Humennom. V ďalších troch nemocniciach siete Svet zdravia v regióne sa počty obsadených covidových lôžok zmenili len nepatrne. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla PR špecialistka súkromného poskytovateľa zdravotníckej starostlivosti Bianka Krejčíová. Mestská Nemocnica Snina ako jediná zaznamenala výrazný pokles hospitalizovaných s ochorením COVID-19.

Kým v pondelok 14. februára bolo v Humennom hospitalizovaných 19 pacientov s ochorením COVID-19, aktuálne ich je 30. Žiaden z nich však nepotrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie (UPV).

Najvyšší počet obsadených covidových lôžok je i naďalej v nemocnici v Michalovciach, kde sa zdravotníci aktuálne starajú o 46 takýchto pacientov. I keď ich počet oproti minulému týždňu klesol o troch, v užívaní je viac, sedem UPV.

Z 36 na 39 vzrástol počet pacientov hospitalizovaných s ochorením COVID-19 v trebišovskej nemocnici, kde si zdravotný stav troch pacientov vyžaduje napojenie na UPV.

V nemocnici vo Vranove nad Topľou klesol za uplynulý týždeň počet obsadených covidových lôžok o dve, v zariadení je aktuálne 24 pacientov s ochorením spôsobeným novým koronavírusom. Podporu UPV potrebujú dvaja z nich.

Ako pre TASR doplnil riaditeľ Nemocnice Snina Andrej Kulan, počet pacientov na covidovom oddelení klesol v zariadení oproti minulému týždňu z 32 na 19. "Situácia sa zlepšuje," skonštatoval Kulan.