Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

NCZI: Očkovanie vakcínou Nuvaxovid už prebieha na celom Slovensku

Vedec naťahuje injekčnou striekačkou z ampulky vakcínu proti ochoreniu COVID-19 od americkej farmaceutickej spoločnosti Novavax počas tretej fázy klinických testov v Londýne, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Očkovanie vakcínou Nuvaxovid sa na Slovensku spustilo minulý týždeň v troch nemocniciach, a to v Trnave, Banskej Bystrici a Prešove.

Bratislava 14. marca (TASR) - Očkovanie vakcínou proti ochoreniu COVID-19 od spoločnosti Novavax od pondelka prebieha v 46 centrách na celom Slovensku. Aktuálne má o vakcínu záujem 2063 ľudí. TASR o tom informovala hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Alžbeta Sivá.

"Národné centrum zdravotníckych informácií eviduje v čakárni 2063 záujemcov na očkovanie vakcínou Nuvaxovid, z toho o preočkovanie má záujem 1229 osôb," spresnila hovorkyňa. Dodala, že termín na očkovanie novou vakcínou bol pridelený 232 osobám.

Očkovanie vakcínou Nuvaxovid sa na Slovensku spustilo minulý týždeň v troch nemocniciach, a to v Trnave, Banskej Bystrici a Prešove. "Registrovať sa na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 je možné na stránke korona.gov.sk," uzavrela Sivá.