Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Koronavírus

Nemecko za dva dni vrátilo z hraníc 21.000 cudzincov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nemecký minister vnútra Horst Seehofer nariadil polícii začať s kontrolami na hraniciach s Rakúskom, Dánskom, Francúzskom, Luxemburskom a Švajčiarskom od pondelka 08.00 h.

Berlín 18. marca (TASR) - Nemecká polícia za dva dni vrátila približne 21.000 cudzincov, ktorí chceli vstúpiť na územie Nemecka. Urobila tak po zavedení kontrol na hraniciach v súvislosti so šírením nového koronavírusu, informovala v stredu tlačová agentúra DPA.

Podľa hovorcu spolkového ministerstva vnútra polícia nedovolila prekročiť hranice približne 15.000 osobám v pondelok a ďalším zruba 6000 v utorok. Tento pokles považuje za dôkaz toho, že mnoho ľudí už pochopilo novozavedené opatrenia.

Nemecký minister vnútra Horst Seehofer nariadil polícii začať s kontrolami na hraniciach s Rakúskom, Dánskom, Francúzskom, Luxemburskom a Švajčiarskom od pondelka 08.00 h. Vstúpiť do Nemecka môžu odvtedy už len nemeckí občania, cudzinci s bydliskom alebo povolením na pobyt v tejto krajine, osoby dochádzajúce za prácou a iní cestujúci, ktorí dokážu preukázať závažný dôvod.