Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Nemocnica v Leviciach eviduje ústup pandémie nového koronavírusu

Na archívnej snímke Nemocnica Agel v Leviciach. Foto: TASR

Všetci pacienti, ktorí sú do nemocnice prijímaní, sú povinne testovaní.

Levice 16. augusta (TASR) - Nemocnica Agel Levice zaznamenáva ústup pandémie nového koronavírusu. Aktuálne nemocnica eviduje piatich pacientov s ochorením COVID-19, ktorí sú umiestnení na reprofilizovaných lôžkach gynekologicko-pôrodníckeho, pediatrického oddelenia a oddelenia vnútorného lekárstva. Informovala o tom zástupkyňa námestníčky pre ošetrovateľskú starostlivosť Katarína Ješková.

Ako potvrdila, pacienti nie sú len seniori, do nemocnice boli prijatí s inými diagnózami. Nikto z pacientov si zatiaľ nevyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Z radov zamestnancov je na nový koronavírus pozitívnych deväť ľudí.

Na vývoj pandémie bude mať podľa slov Ješkovej vplyv začiatok školského roka a tiež nové mutácie variantu omikron, ktoré však nemajú zväčša život ohrozujúci priebeh. Napriek aktuálnej situácii platí v nemocnici naďalej obmedzenie návštev s výnimkou duchovných služieb pre pacienta či u pacientov v terminálnych štádiách ochorení. Prítomnosť otca či inej sprevádzajúcej osoby pri pôrode je povolená za dodržania stanovených protiepidemických podmienok.

Všetci pacienti, ktorí sú do nemocnice prijímaní, sú povinne testovaní. Rovnako aj pacienti, u ktorých sú akékoľvek príznaky respiračného ochorenia alebo boli v kontakte s človekom pozitívnym na nový koronavírus.