Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Bánovecká nemocnica spustila registráciu na očkovanie štvrtou dávkou

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Lukáš Grinaj

Zdravotníci vo vakcinačnom centre bánovskej nemocnice budú očkovať v utorok 26. júla a 9. a 23. augusta v čase od 13.00 do 14.00 h.

Bánovce nad Bebravou 21. júla (TASR) - Nemocnica Agel Bánovce spustila v stredu (20. 7.) registráciu na očkovanie štvrtou dávkou vakcíny od Pfizer/BioNTech proti ochoreniu COVID-19. Informovala o tom lekárka vakcinačného centra Anna Zelenáková.

"Štvrtá dávka vakcíny je určená pre osoby staršie ako 50 rokov, ktorým od podania tretej dávky uplynuli minimálne štyri mesiace, prípadne prekonali ochorenie COVID-19 aspoň pred tromi mesiacmi," uviedla Zelenáková s tým, že podanie posilňujúcej dávky je u rizikovej skupiny vhodné najmä z dôvodu prudkého nárastu nových prípadov a vysokej nákazlivosti nových subvariantov koronavírusu.

Zdravotníci vo vakcinačnom centre bánovskej nemocnice budú očkovať v utorok 26. júla a 9. a 23. augusta v čase od 13.00 do 14.00 h, termín na očkovanie štvrtou dávkou tak prípadní záujemcovia môžu dostať už budúci týždeň.

Naďalej sa očkuje aj prvou, druhou a treťou dávkou vakcíny od Pfizer/BioNTech a tiež prvou, druhou a treťou dávkou vakcíny Nuvaxovid od spoločnosti Novavax. Registrácia záujemcov sa uskutočňuje prostredníctvom portálu korona.gov.sk.