Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Koronavírus

Nemocnica v Komárne vydáva očkovaným COVID passy v papierovej podobe

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

Nová služba sa podľa slov riaditeľa stretla s veľkým ohlasom u očkovaných a zaberá minimum času.

Komárno 10. augusta (TASR) - Nemocnica Agel Komárno začala ľuďom, ktorí prídu na očkovanie do vakcinačného centra v areáli nemocnice, vydávať COVID passy v papierovej podobe. Každý zaočkovaný dostane potvrdenie o vakcinácii prvou aj druhou dávkou vždy po očkovaní a pracovníci vakcinačného centra vytlačia aj plnohodnotný COVID pass.

„Už po odchode z očkovacieho centra má každý náš zaočkovaný v ruke papierový COVID pass potvrdenie, s ktorým môže cestovať za hranice. Je to primárne určené klientom, ktorí sú menej zdatní v IT technológiách alebo preferujú papierovú podobu. Samozrejme, že všetci môžu COVID pass získať aj elektronicky na stránke NCZI,“ potvrdil riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška.

Nová služba sa podľa slov riaditeľa stretla s veľkým ohlasom u očkovaných a zaberá minimum času. „COVID pass vieme vydať len pre poistencov poistených v zdravotnej poisťovni v Slovenskej republike a všetci musia byť po druhej dávke očkovania,“ upozornil Jaška.

Nemocnica naďalej ponúka aj možnosť objednať sa na očkovanie proti novému koronavírusu priamo na webe spoločnosti, pričom záujemca sa môže prihlásiť na konkrétny deň a hodinu. Nemocnica očkuje vakcínou Pfizer/BioNTech a aj deti od 12 rokov.