Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Koronavírus

Nemocnica vo Veľkom Krtíši má 17 covidových pacientov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Máme dostatočný počet neobsadených lôžok pre pacientov s novým koronavírusom, čo sa však môže zmeniť v priebehu pár minút, ukončila riaditeľka.

Veľký Krtíš 12. novembra (TASR) – Nemocnica vo Veľkom Krtíši má v súčasnosti hospitalizovaných 17 pacientov s ochorením COVID-19. Pre TASR to v piatok uviedla riaditeľka Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Veľký Krtíš Marcela Dekrétová.

Ako dodala, v karanténe sú dvaja zdravotnícki pracovníci a návštevy pacientov sú zakázané. „Naša nemocnica zatiaľ pandemickú situáciu zvláda a to vďaka viacerým organizačným opatreniam a zaočkovanosti zdravotníckych pracovníkov,“ spomenula. „Máme dostatočný počet neobsadených lôžok pre pacientov s novým koronavírusom, čo sa však môže zmeniť v priebehu pár minút,“ ukončila riaditeľka.

Od pondelka 8. novembra je okres Veľký Krtíš v treťom stupni ohrozenia, ktorý zodpovedá čiernej farbe. Rovnako to bude aj od pondelka 15. novembra. Vláda SR na svojom stredajšom (10.11.) rokovaní schválila v rámci COVID automatu rozdelenie okresov podľa aktuálnej rizikovosti.