Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Koronavírus

Nets pustili nezaočkovaného Irvinga do šatne, dostali pokutu

Na snímke sprava basketbalista Washingtonu Wizards Kyle Kuzma a hráč Brooklynu Nets Kyrie Irving bojujú o loptu počas zápasu zámorskej basketbalovej NBA Washington Wizards - Brooklyn Nets vo Washingtone vo štvrtok 10. februára 2022. Foto: TASR/AP

Irving bez zaočkovania stále v New Yorku nemôže hrať zápasy, po uvoľnení protipandemických opatrení však už môže vstúpiť do verejných priestorov v miestnych halách.

New York 15. marca (TASR) - Klub Brooklyn Nets dostal od vedenia zámorskej basketbalovej NBA pokutu 50.000 dolárov za to, že pustil nezaočkovaného Kyrieho Irvinga do šatne počas zápasu s New Yorkom Knicks v hale Barclays Center. Aj po uvoľnení koronavírusových opatrení v New Yorku nemajú totiž osoby bez ukončenej vakcinácie proti COVID-19 do týchto priestorov prístup. Podľa ligy klub porušil aj ochranný protokol NBA.

Irving bez zaočkovania stále v New Yorku nemôže hrať zápasy, po uvoľnení protipandemických opatrení však už môže vstúpiť do verejných priestorov v miestnych halách. Nedeľné víťazstvo 110:107 nad Knicks sledoval ako fanúšik z hľadiska za lavičkou, no potom išiel za spoluhráčmi aj do šatne. Pre zamestnancov, ktorí sa môžu v týchto priestoroch pohybovať, pritom stále platí povinnosť očkovania. "Nechápem to. Všetci sme zmätení. Veď v budove sa aj tak nachádzajú nezaočkovaní ľudia," zastal sa Irvinga spoluhráč Kevin Durant, ktorý vyzval starostu New Yorku Erica Adamsa, aby situáciu vyriešil. Informáciu priniesla agentúra AP.