Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

Nezaočkovaný prezident Brazílie je po zhromaždení OSN v izolácii

Na archívnej snímke brazílsky prezident Jair Bolsonaro prichádza do sídla OSN počas 76. zasadnutia Valného zhromaždenia OSN 21. septembra 2021 v New Yorku. Foto: TASR/AP

Bolsonaro upútal v USA pozornosť médií po tom, ako ho v New Yorku odfotografovali, ako konzumuje pizzu pred reštauráciou, keďže do prevádzky ho nevpustili, lebo nie je zaočkovaný.

Brazília 23. septembra (TASR) - Brazílsky prezident Jair Bolsonaro, ktorý sa v stredu vrátil z Valného zhromaždenia OSN v New Yorku, je v izolácii a zrušil svoj plánovaný program. Informovala o tom vo štvrtok agentúra Reuters.

Bolsonaro musel upraviť svoju agendu po tom, ako bol brazílsky minister zdravotníctva Marcelo Queiroga v utorok pozitívne testovaný na koronavírus. Obaja politici sa na okraj Valného zhromaždenia stretli s britským premiérom Borisom Johnsonom. Queiroga mal nasadené počas stretnutia rúško, Bolsonaro ani Johnson nemali prekryté horné dýchacie cesty. Hovorca OSN Stéphane Dujarric neskôr novinárom povedal, že brazílska delegácia sa rozhodla podstúpiť 14-dňovú karanténu. Šéf rezortu zdravotníctva zostal v izolácii v New Yorku. Ostatní členovia delegácie sa domov vrátili bez neho.

Bolsonaro upútal v USA pozornosť médií po tom, ako ho v New Yorku odfotografovali, ako konzumuje pizzu pred reštauráciou, keďže do prevádzky ho nevpustili, lebo nie je zaočkovaný. Brazílska vláda čelí kritike za to, ako sa vyrovnávala s koronavírusovou pandémiou. Bolsonaro tvrdí, že vakcínu nepotrebuje, pretože má "dostatok protilátok".