Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Calgary odložili tri zápasy, na covidovej listine je aj Adam Ružička

Na archívnej snímke hokejista Josh Leivo (druhý vľavo) z Calgary Flames so spoluhráčmi - Juuso Valimaki (vľavo), Dominik Simon (druhý vpravo) a Slovák Adam Ružička (vpravo). Foto: TASR/AP

Adam Ružička si pripísal 5. decembra svoj prvý štart v prebiehajúcej sezóne NHL na ľade Vegas a o dva dni neskôr strelil svoj prvý gól v profilige.

New York 13. decembra (TASR) - Vedenie zámorskej hokejovej NHL odložilo tri najbližšie zápasy Calgary Flames. Kanadský tím má totiž na tzv. covidovej listine už šesť hráčov, vrátane slovenského útočníka Adama Ružičku.

Ďalšími hráčmi na listine sú Elias Lindholm, Andrew Mangiapane, Brad Richardson, Chris Tanev a Nikita Zadorov. Do izolácie zamieril aj jeden člen trénerského štábu. Calgary malo hrať v noci na utorok v Chicagu, o deň neskôr na ľade Nashvillu a vo štvrtok doma s Torontom. Najbližšie by sa "plamene" mali predstaviť až v noci na nedeľu doma proti Columbusu.

"Tréningové zariadenia tímu boli z preventívnych dôvodov uzatvorené s okamžitou platnosťou až do odvolania. Vedenie súťaže reviduje rozpis zápasov Flames v základnej časti. Organizácia Flames sa bude aj naďalej riadiť všetkými odporúčanými pokynmi, zameranými na ochranu zdravia a bezpečnosti hráčov i zamestnancov," uviedla NHL v oficiálnom stanovisku.

Adam Ružička si pripísal 5. decembra svoj prvý štart v prebiehajúcej sezóne NHL na ľade Vegas a o dva dni neskôr strelil svoj prvý gól v profilige. Presadil sa na ľade San Jose, jeho tím však prehral 3:5. V štyroch dueloch v tomto ročníku má na konte jeden bod.