Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Koronavírus

Školy nitrianskeho regiónu zatvorila hrozba koronavírusu aj chrípka

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jozef Poliak

Podľa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre aj napriek miernemu poklesu chorobnosti na chrípku musel byť vyučovací proces prerušený v 67 materských a 35 základných školách.

Nitra 14. marca (TASR) – Chrípka zatvorila v Nitrianskom kraji počas tohto kalendárneho týždňa viac ako stovku základných a materských škôl. Podľa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre aj napriek miernemu poklesu chorobnosti na chrípku musel byť vyučovací proces prerušený v 67 materských a 35 základných školách.

Celkom bolo v 11. kalendárnom týždni zaznamenaných 7884 akútnych respiračných ochorení. Z tohto počtu šlo o chrípku a chrípke podobné ochorenia v 1045 prípadoch. „Predstavuje to pokles chrípky a chrípke podobných ochorení o 10,6 percenta oproti minulému kalendárnemu týždňu,“ informoval RÚVZ.

Najviac chorých bolo v skupine nula- až päťročných detí. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 182 osôb. Z celkového počtu hlásených ochorení bolo 46,7 percenta zápalov prínosových dutín, 26,9 percenta zápalov pľúc a 26,4 percenta zápalov stredného ucha. Ochorenia hlásilo 60 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 57 percent lekárov pre dospelých.