Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Koronavírus

Nízkoprahové očkovanie využilo v Handlovej viac ako 300 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Všetkých, ktorí prišli na očkovanie do Handlovej, zaregistrovali priamo na mieste v systéme Národného centra zdravotníckych informácií.

Handlová 24. septembra (TASR) - Možnosť zaočkovať sa proti ochoreniu COVID-19 priamo v meste Handlová využilo vo štvrtok (23. 9.) 305 obyvateľov Handlovej, blízkeho a vzdialenejšieho okolia. Nízkoprahovú vakcináciu pripravila samospráva po druhý raz, záujemcovia mali na výber z dvoch vakcín. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

"Väčší záujem prejavili obyvatelia Handlovej, handlovskej doliny, ale tiež tí, ktorí prechádzali mestom, o očkovanie jednodávkovou vakcínou Johnson&Johnson. Túto možnosť využilo 213 ľudí, dvojdávkovou vakcínou od Pfizer/BioNTech zaočkovali zdravotníci 92 ľudí," konkretizovala Paulínyová.

Pre tých, ktorí sa zaočkovali dvojdávkovou vakcínou, je druhý termín očkovania stanovený na 21. októbra v Handlovej. O priebehu a možnosti očkovania bude mesto včas informovať na svojom oficiálnom webovom sídle.

Všetkých, ktorí prišli na očkovanie do Handlovej, zaregistrovali priamo na mieste v systéme Národného centra zdravotníckych informácií. "Cieľom takého nízkoprahového očkovania je poskytnúť priestor tým, ktorí sa z rôznych dôvodov nemôžu dostaviť na očkovanie mimo svojho bydliska, respektíve majú zdravotný problém," pripomenula hovorkyňa mesta.

Mesto pred samotnou vakcináciou zisťovalo predbežný záujem o očkovanie, v ktorom sa nezáväzne nahlásilo viac ako 250 ľudí. "Vakcín bolo počas očkovania zabezpečených dostatočné množstvo podľa druhu pre všetkých, ktorí prejavili o očkovanie záujem či už v predbežnom očkovaní, alebo priamo na mieste," dodala Paulínyová.

Vakcináciu zabezpečilo mesto v súčinnosti s Intervenčným tímom Ministerstva zdravotníctva SR, záchrannou zdravotnou službou a sociálnym oddelením mestského úradu.