Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Koronavírus

Podmienky na darovanie krvi v súvislosti s COVID-19 sa uvoľnili

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Darcom krvi sa môže stať každý, kto má 18 až 60 rokov, aspoň 50 kilogramov a spĺňa základné zdravotné požiadavky. Muži môžu krv darovať každé tri a ženy každé štyri mesiace.

Bratislava 3. apríla (TASR) - Podmienky darovania krvi v súvislosti s ochorením COVID-19 sa od apríla uvoľnili. Zrušila sa sedemdňová výluka z darovania pre ľudí, ktorí navštívili európsku krajinu a nemali infekciu dýchacích ciest alebo zápal pľúc. Rovnako pre tých, ktorí pracujú alebo bývajú v zahraničí a denne prechádzajú cez slovenské hranice a nespadali do režimu OP. TASR o tom informovala riaditeľka marketingu a komunikácie Národnej transfúznej služby (NTS) SR Martina Frigová.

Darcom krvi sa môže stať každý, kto má 18 až 60 rokov, aspoň 50 kilogramov a spĺňa základné zdravotné požiadavky. Muži môžu krv darovať každé tri a ženy každé štyri mesiace. Všetky aktuálne usmernenia k darovaniu krvi sa nachádzajú na webovej stránke www.ntssr.sk. Objednať sa na odber možno aj on-line na webe či prostredníctvom mobilnej aplikácie.