Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Koronavírus

Očkovacie centrá na Spiši a Zemplíne končia, očkuje výjazdová služba

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Obyvateľov, ktorí čakajú na podanie druhej dávky vakcíny, kompletne zaočkuje výjazdová služba.

Košice 6. septembra (TASR) – Košický samosprávny kraj (KSK) po pondelku pozastavuje prevádzku veľkokapacitných očkovacích centier v Michalovciach a v Spišskej Novej Vsi. Obyvateľom bude k dispozícii posilnené očkovanie proti COVID-19 v teréne, ktoré bude realizovať krajská výjazdová očkovacia služba. Informovala o tom hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.

V plnej prevádzke naďalej ostáva veľkokapacitné očkovacie centrum v Košiciach, kde bude kraj očkovať v nedeľu 12. septembra. Predseda KSK Rastislav Trnka uviedol, že od spustenia očkovacích centier v kraji v nich podali spolu viac ako 223.000 všetkých dostupných vakcín.

„V súčasnosti sa nám však ako najefektívnejší spôsob vakcinácie ukazuje očkovanie v teréne pomocou výjazdovej služby. Navyše vakcinačné centrá v Michalovciach aj v Spišskej Novej V sú situované do telocviční župných stredných škôl. Keďže sa začal nový školský rok a študenti sa vrátili na prezenčnú formu štúdia, telocvične im chceme prenechať na plnohodnotné hodiny telocviku,“ konštatoval. V oboch mestách posilnia očkovanie v teréne. „V Spišskej Novej Vsi bude k dispozícii stála očkovacia kója v nákupnom centre Madaras, v Michalovciach sa bude pravidelne očkovať jeden až dvakrát týždenne v očkovacom autobuse,“ doplnil Trnka.

Obyvateľov, ktorí čakajú na podanie druhej dávky vakcíny, kompletne zaočkuje výjazdová služba. Vakcinácia sa bude realizovať v očkovacom autobuse pri vakcinačných centrách v Michalovciach na Masarykovej 1 a v Spišskej Novej Vsi na Markušovskej ceste 8.

Výjazdová očkovacia služba aj počas aktuálneho týždňa vyrazí do miest a obcí. Záujemcovia nájdu zdravotníkov v blízkosti autobusových staníc v Košiciach aj Michalovciach, nákupných centier v Trebišove, Rožňave aj Košiciach, za domom kultúry v Sobranciach či v nákupnom centre v Spišskej Novej Vsi.

KSK doposiaľ podal viac ako 260.000 vakcín proti ochoreniu COVID-19, z toho viac ako 37.000 v teréne.