Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

Očkovacie centrum v Žiari nad Hronom sa po štyroch mesiacoch zatvára

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V rámci okresu Žiar nad Hronom bude očkovanie naďalej pokračovať vo vakcinačnom centre žiarskej nemocnice, ktorá súčasne organizuje i mobilné očkovanie výjazdovými očkovacími jednotkami.

Žiar nad Hronom 10. augusta (TASR) – Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) zatvára veľkokapacitné očkovacie centrum (VOC), ktoré v apríli zriadil v priestoroch Mestského kultúrneho centra v Žiari nad Hronom. Dôvodom je nízky záujem o vakcínu proti ochoreniu COVID-19. TASR o tom informoval Marek Mačica z oddelenia komunikácie BBSK.

Zaočkovať sa proti ochoreniu COVID-19 bude vo VOC v Žiari nad Hronom možné už len tento týždeň. Očkovacie centrum bude naposledy otvorené v nedeľu (15. 8.) od 9.00 do 15.30 h. „Pre záujemcov bude k dispozícii očkovacia látka Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNTech a druhá dávka vakcíny AstraZeneca. Očkovanie bude prebiehať bez nutnosti predchádzajúcej registrácie,“ uviedol Mačica.

V rámci okresu Žiar nad Hronom bude očkovanie naďalej pokračovať vo vakcinačnom centre žiarskej nemocnice, ktorá súčasne organizuje i mobilné očkovanie výjazdovými očkovacími jednotkami. Verejnosť tiež môže využiť služby VOC, ktoré BBSK naďalej prevádzkuje v susednom okrese Zvolen či vzdialenejšej Banskej Bystrici.

„BBSK bude mať od budúceho týždňa otvorené štyri VOC v mestách Banská Bystrica, Zvolen, Lučenec a Revúca. Vo všetkých je zabezpečené očkovanie bez nutnosti predchádzajúcej registrácie,“ poznamenal Mačica s tým, že vo vybraných termínoch sa môžu za prítomnosti pediatra zaočkovať aj deti od 12 rokov.