Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Od pondelka budú povolené v režime OP kultúrne podujatia

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Na možnosť otvoriť kiná, divadlá či koncertné sály podľa vzoru gastroprevádzok vyzvala v utorok (4. 1.) iniciatíva Otvorme kultúru.

Bratislava 7. januára (TASR) - Od pondelka (10. 1.) sa otvárajú kultúrne podujatia v režime OP (očkovaní a po prekonaní ochorenia COVID-19). Kapacita bude nastavená na 50 návštevníkov. Informuje o tom Ministerstvo kultúry (MK) SR s odvolaním sa na dohodu, ktorá sa zrodila na piatkovom online rokovaní vlády.

"Po dlhých politických rokovaniach, ktoré som viedla s premiérom, ministrom zdravotníctva, a po konzultáciách s odborníkmi sme dospeli k posunu," uviedla v tejto súvislosti ministerka kultúry Natália Milanová (OĽANO).

Upozornila, že viac informácií poskytne Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR a presné podmienky stanoví vyhláška Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Na možnosť otvoriť kiná, divadlá či koncertné sály podľa vzoru gastroprevádzok vyzvala v utorok (4. 1.) iniciatíva Otvorme kultúru, ktorá upozorňuje, že súčasný stav s pretrvávajúcimi obmedzeniami pre živú kultúru je nespravodlivý. Výzvu sprístupniť aspoň v obmedzenom režime kultúrne podujatia pre verejnosť formulovali tiež koaličné strany SaS a Za ľudí. Ministerku kritizovala a väčšiu angažovanosť v prospech kultúrnej obce od nej žiadala aj jej predchodkyňa Ľubica Laššáková (Hlas-SD).