Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Od pondelka začína polícia s intenzívnymi kontrolami na hraniciach

Na archívnej snímke policajti kontrolujú vodičov na hraničnom prechode Petržalka-Berg 24. júna 2021. Foto: TASR - Martin Baumann

Kontroly sa budú vykonávať taktiež vo vytypovaných vlakoch a na vlakových staniciach, uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Bratislava 5. júla (TASR) – Policajti od pondelka začínajú s intenzívnymi kontrolami na vnútorných hraniciach. Zameriavajú sa na dodržiavanie karanténnych povinností po vstupe na územie Slovenska. Niektoré menšie, menej dôležité miesta na prekračovanie vnútorných hraníc sa uzavrú. Vyplýva to z nového alert systému, ktorým sa riadia opatrenia na hraniciach. Slovensko je tento týždeň zaradené v oranžovej fáze. Výnimku z kontrol bude mať nákladná doprava.

"Kontroly sa budú vykonávať taktiež vo vytypovaných vlakoch a na vlakových staniciach. Intenzívne kontroly sa budú od pondelka vykonávať aj na letiskách," doplnila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Policajný zbor bude vykonávať kontroly s podporou Ozbrojených síl SR.

Na hranici s Rakúskom sa zatvoria priechody Bratislava (Kopčianska ulica) – Kittsee, na hranici s Maďarskom Veľký Kamenec – Pácin, Slovenské Nové Mesto – Sátoraljaújhely, Skároš – Holloháza, Domica – Aggtelek, Tachty – Cered a Kalonda – Ipolytarnóc. Na slovensko-poľskej hranici sa obmedzuje cesta cez priechody Palota – Radoszyce, Nižná Polianka – Ožena, Becherov – Konieczna, Kurov – Muszynka, Čirč – Leluchów, Lysá nad Dunajcom – Niedzica, Tatranská Javorina - Lysa Poľana, Suchá Hora – Chocholów, Bobrov – Winiarczykówka, Novoť – Ujsoly.

Na hranici SR s Českou republikou sa zamedzuje preprava cez priechody Čadca - Milošová – Šance, Červený Kameň - Nedašova Lhota, Horné Srnie – Brumov - Bylnice, Nová Bošáca – Březová, Moravské Lieskové – Strání, Vrbovce – Velká nad Veličkou, Skalica – Sudoměřice, Brodské – Lanžhot, cestné prejazdy Kohútka, Drietoma - časť Liešna, Stará Myjava, Kykula, Predpoloma a Javorina.