Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Koronavírus

Guinea sa v Tokiu nepredstaví, obáva sa pandémie koronavírusu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Od 1. júla sa počet pozitívnych prípadov súvisiacich s hrami vyšplhal na číslo 82.

Tokio 22. júla (TASR) – Guinea sa nepredstaví na olympijských hrách v Tokiu. Africká krajina oznámila len deň pred otváracím ceremoniálom, že nevyšle svoju výpravu, pričom ako dôvod uviedla obavy z nových variantov koronavírusu.

Guineu mali pod piatimi kruhmi reprezentovať piati športovci. Minister športu Sanoussy Bantama Sow však uviedol, že krajina nebude participovať na športovom sviatku pre nárast nových variantov Covid-19.

„Vláda, ktorá sa obáva o zdravie guinejských športovcov, sa z tohto dôvodu rozhodla s ľútosťou zrušiť účasť Guiney na tokijských hrách," uviedol Sow. Portál insidethegames.biz však priniesol informáciu, že dôvodom neúčasti mohli byť aj finančné problémy krajiny.

Na hrách sa mali predstaviť zápasníčka Fatoumata Yarie Camarová, džudista Mamadou Samba Bah, plavci Fatoumata Lamarana Toureová a Mamadou Tahirou Bah a šprintérka Aissata Deen Conteová.

Guinea sa prvýkrát zúčastnila na OH 1968 v Mexico City, dokopy štartovala na jedenástich letných hrách, no nikdy nezískala medailu. Už predtým sa z obáv z koronavírusu odhlásila z olympijských hier v Tokiu aj KĽDR.

Od 1. júla sa počet pozitívnych prípadov súvisiacich s hrami vyšplhal na číslo 82.