Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Koronavírus

Organizátori olympiády zrušili sprievodný program pochodne

Americký herec Gerard Butler má v ruke pochodeň s olympijským ohňom 13. marca 2020 v gréckej Sparte. Grécky olympijsky výbor oznámil, že prerušuje štafetovú púť pochodne pre letnú olympiádu v Tokiu. Na území Grécka sa tak už s olympijským ohňom bežať nebude. Foto: TASR/AP

Púť Gréckom by mala vyvrcholiť 19. marca pred prázdnymi tribúnami na aténskom štadióne.

Tokio 17. marca (TASR) - Organizátori hier v Tokiu zrušili pre koronavírus sprievodný program olympijskej pochodne. Štafeta napriek nákaze odštartovala minulý týždeň vo štvrtok bez divákov, trasu na viacerých miestach museli skrátiť. V Grécku je nakazených 352 ľudí, štyria zomreli.

Púť Gréckom by mala vyvrcholiť 19. marca pred prázdnymi tribúnami na aténskom štadióne. Hoci všetky odovzdávky budú bez tradičných slávnostných ceremoniálov, diváci môžu pochodeň sledovať popri ceste. Organizátori však vyzvali tých, ktorí sa necítia dobre, aby zostali doma. Informovala o tom agentúra AFP.

Pochodeň by mala doraziť do Japonska 26. marca, kde odštartuje vo Fukušime a postupne prejde cez všetky prefektúry. Jej trasu však pre koronavírus môžu ešte zmeniť. V Japonsku je hlásených 837 prípadov ochorenia COVID-19 a 28 úmrtí.