Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Koronavírus

Púť olympijskej pochodne budú vysielať online

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V Japonsku sa čoraz viac začína prejavovať tlak verejnosti proti usporiadaniu OH 2020.

Tokio 7. júla (TASR) - Pre obavy zo šírenia pandémie koronavírusu sa v japonskej metropole neuskutoční verejná štafeta s olympijskou pochodňou. V Japonsku sa čoraz viac začína prejavovať tlak verejnosti proti usporiadaniu OH 2020. Tie sa začínajú 23. júla v Tokiu, pričom organizátori rozhodli, že sa uskutočnia s obmedzeným počtom divákov, alebo so žiadnymi.

Japonsko v uplynulých dňoch dosiahlo výrazný pokrok v očkovaní populácie proti vírusu COVID-19, no proces teraz spomalil nedostatok dávok vakcín. Púť olympijskej pochodne, ktorá mala tradične viesť verejnými komunikáciami, nahradia súkromné ceremoniály. Cestu olympijského ohňa budú môcť ľudia sledovať naživo prostredníctvom televízie a na sociálnych sieťach. Organizátori v tejto súvislosti žiadajú verejnosť, aby sa "nezhromažďovala v uliciach a sledovala púť z pohodlia domova".

Štafeta s olympijskou pochodňou odštartovala 25. marca vo Fukušime za prísnych bezpečnostných opatrení. Začala sa v J-Village, čo je futbalový tréningový komplex neďaleko jadrovej elektrárne Fukušima, kde sa pred 10 rokmi stala najhoršia jadrová havária v histórii Japonska.