Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Koronavírus

Príprava na Tokio podľa plánov, no MOV počúvne WHO

Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach (uprostred) máva olympijskou vlajkou na záverečnom ceremoniáli ZOH v Pjongčangu. Po bokoch stoja starosta Pjongčangu (vľavo) a starosta Pekingu (vpravo), kde sa uskutoční ďalšia zimná olympiáda. Pjongčang, 25. februára 2018. Foto: TASR/AP

Šéf olympijského hnutia zároveň priznáva, že svetová pandémia koronavírusu výrazne komplikuje kvalifikačný proces na OH.

Berlín 13. marca (TASR) - Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach potvrdil, že hry v Tokiu budú v pôvodnom termíne napriek epidémii koronavírusu. Ak však Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) odporučí hry zrušiť, MOV sa bude riadiť jej odporúčaním.

Informáciu potvrdil vo štvrtok v rozhovore pre nemeckú verejnoprávnu stanicu ARD. "Počúvneme rady WHO, ktorá má najväčších expertov na danú problematiku. Situáciu sledujeme 24 hodín denne a sedem dní v týždni. Pracujeme na tom, aby sme si splnili záväzok otvoriť hry 24. júla," vyhlásil Bach.

Šéf olympijského hnutia zároveň priznáva, že svetová pandémia koronavírusu výrazne komplikuje kvalifikačný proces na OH. Mnohé podujatia sa museli zrušiť, alebo odložiť. "Zatiaľ sa kvalifikovalo 55 percent športovcov. Budeme veľmi flexibilný a v prípade potreby zmeníme kvalifikačné kritériá," dodal Bach. Správu priniesla DPA.