Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Koronavírus

Tokio zaznamenalo v stredu rekordný počet nakazených

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Japonský premiér Jošihide Suga napriek rastúcim číslam nakazených vyhlásil, že kompetentní neuvažujú o zastavení olympijských hier.

Tokio 28. júla (TASR) – Japonské hlavné mesto Tokio zaznamenalo v stredu 3177 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je vôbec najvyšší počet od začiatku pandémie. Počet nových prípadov v dejisku prebiehajúcich olympijských hier prvýkrát prekročil hranicu 3000 infekcií.

Nové prípady prekonali skorší rekord 2848 prípadov, dosiahnutý v utorok. Celkový počet infekcií v Tokiu od začiatku pandémie stúpol na 206.745.

V Tokiu platí štvrtý núdzový stav, vyhlásený 12. júla, teda ešte pred štartom OH. Hry sa začali minulý týždeň v piatok napriek nesúhlasu väčšiny japonskej verejnosti a obávam, že hry môžu pandemickú situáciu zhoršiť.

Guvernérka Tokia Juriko Koikeová v stredu vyzvala mladších ľudí, aby dodržiavali opatrenia, ktoré majú znížiť vysoký počet nakazených, a aby sa dali zaočkovať. Guvernérka upozornila, že aktivity mladých sú kľúčové na zmiernenie silnejúcej nákazy počas OH. Odborníci tvrdia, že prudký nárast prípadov v Tokiu spôsobuje aj nový, nákazlivejší variant koronavírusu delta. Japonský premiér Jošihide Suga napriek rastúcim číslam nakazených vyhlásil, že kompetentní neuvažujú o zastavení olympijských hier.