Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Koronavírus

Pacientov s postcovidovým syndrómom budú v Ružomberku liečiť laserom

Na archívnej snímke vstup do covidového pavilónu ÚVN v Ružomberku. Foto: EASYFOTO TASR - Miroslava Mlynárová

Vysokovýkonný laser odstraňuje bolesť, zápal, opuch, stimuluje obnovu - hojenie poškodených tkanív, podporuje a zvyšuje cirkuláciu krvi a uvoľňuje svaly, uvádza nemocnica.

Ružomberok 6. júla (TASR) – Pacientov s postcovidovým syndrómom budú v Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) v Ružomberku liečiť robotizovaným laserom. K dispozícii bude na klinike fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie. Nemocnica o tom informuje na svojej webovej stránke.

"Výsledky medicínskych štúdií aj praktické skúsenosti potvrdzujú, že pre pacientov, ktorí prekonali pľúcnu formu ochorenia COVID-19, je vhodným riešením práve terapia pomocou MLS lasera. Predovšetkým pri dychových ťažkostiach, kašli a bolesti v hrudnej časti chrbtice," uvádza nemocnica.

Vysokovýkonný laser odstraňuje bolesť, zápal, opuch, stimuluje obnovu - hojenie poškodených tkanív, podporuje a zvyšuje cirkuláciu krvi a uvoľňuje svaly, uvádza nemocnica. Okrem tzv. postcovidového syndrómu je terapia prístrojom určená na liečbu rôznych druhov poúrazových poškodení tkanív a zápalov šliach, bolestí kĺbov a chrbtice, poškodení kĺbnych chrupaviek, opuchov, hematómov. Využíva sa pri pooperačných stavoch, zlomeninách a v rôznych ďalších indikáciách.

"Momentálne sa uskutočňuje schvaľovací proces uvedenia prístroja do prevádzky. O spustení liečby a spôsobe objednávania pacientov budeme včas informovať," dodáva nemocnica.