Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

Parížsky Louvre bude až do odvolania pre verejnosť zavretý

Foto: TASR/AP

Louvre, ktorý je najnavštevovanejším múzeom na svete, v pondelok oznámil, že obmedzuje vstup návštevníkov.

Paríž 13. marca (TASR) - Parížske múzeum Louvre bude od piatku 18.00 h SEČ až do odvolanie pre verejnosť zatvorené.

Informovalo o tom v piatok francúzske ministerstvo kultúry, ktoré vyzvalo aj ďalšie múzeá a knižnice v krajine, aby v súvislosti s epidémiou koronavírusu SARS-CoV-2 obmedzili alebo prerušili svoje aktivity.

Ministerstvo vo svojom vyhlásení podľa agentúry AFP pripomenulo nariadenie francúzskej vlády, ktorá v súvislosti s epidémiou na celom území krajiny v piatok zakázala zhromaždenia viac ako sto ľudí.

Louvre, ktorý je najnavštevovanejším múzeom na svete, v pondelok oznámil, že obmedzuje vstup návštevníkov. Jeho zbierky si mohli pozrieť len tí, ktorí mali vopred zakúpené vstupenky alebo majú nárok na bezplatný vstup.

Ostatní záujemcovia o prehliadku sa do múzea nedostali. Múzeum sa takto snažilo zabrániť šíreniu koronavírusu SARS-CoV-2, keďže na jeho nádvorí sa stáva v radoch na vstup.

Toto obmedzenie prišlo týždeň po tom, ako zamestnanci múzea odmietli nastúpiť do práce z obavy o svoje zdravie. Vzhľadom na to, že v tom čase sa ešte koronavírus spôsobujúci chorobu COVID-19 až tak rýchlo vo Francúzsku nešíril, vedenie múzea sa so zamestnancami a odborármi dohodlo na návrate do práce a otvorení expozícií múzea pre širokú verejnosť.