Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Koronavírus

Partizánske: Mesto opäť odpustí vybraným prevádzkam polovicu nájomného

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Úľavu dostane šesť prevádzok, správa majetku mesta ju vyčíslila na 1978,93 eura.

Partizánske 23. februára (TASR) - Samospráva Partizánskeho odpustí polovicu nájomného prevádzkam, ktoré mali sťažené podnikanie počas tretej vlny pandémie nového koronavírusu. Pomoc podnikateľom schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní v utorok (22. 2.).

"Schválili sme uznesenie o pomoci, keďže nás o to požiadali podnikateľské subjekty, a chceme pomáhať podnikateľom, ktorí sú v mestských priestoroch," povedal pre TASR primátor Jozef Božik.

Mesto podľa neho obdobne postupovalo aj v prvej a druhej vlne pandémie. "Znižujeme nájomné na úroveň 50 percent. Aj touto formou chceme pomôcť podnikateľom, ktorí podnikajú v priestoroch vo vlastníctve mesta," dodal.

Nájomné znížené na polovicu budú mať prevádzky za obdobie od 15. novembra 2021 do 18. januára tohto roka tak, ako to aktuálne definuje Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

Úľavu dostane šesť prevádzok, správa majetku mesta ju vyčíslila na 1978,93 eura. V prvej vlne pandémie mesto poskytlo zľavu v celkovej výške 8072,33 eura, v druhej vlne to bolo 13.751,23 eura.

Keďže MH SR aktualizuje informácie vo veci poskytnutia dotácií na nájomné, uznesenie o pomoci prevádzkam bude platné až po ukončení sťaženého užívania prevádzok.