Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

Pfizer bude pokračovať v dodávkach liekov do Ruska

Zdravotník pripravuje ampulku s vakcínou Comirnaty od spoločnosti Pfizer/Biontech, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Spoločnosť v Rusku nevlastní ani neprevádzkuje výrobné zariadenia, pričom uviedla, že zastaví všetky plánované investície s miestnymi dodávateľmi určené na výstavbu výrobných kapacít v krajine.

Washington 14. marca (TASR) - Americká farmaceutická spoločnosť Pfizer v pondelok oznámila, že bude aj naďalej dodávať lieky do Ruska. Celý zisk svojej ruskej pobočky však venuje na priamu podporu Ukrajiny. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry Reuters.

Spoločnosť tiež uviedla, že v Rusku nezačne žiadne nové klinické skúšky a do tých prebiehajúcich prestane prijímať nových pacientov.

Podľa Pfizeru by prerušenie dodávok liekov do Ruska bolo "priamym porušením základného princípu spoločnosti – pacient vždy na prvom mieste".

Spoločnosť v Rusku nevlastní ani neprevádzkuje žiadne výrobné zariadenia, pričom uviedla, že zastaví všetky plánované investície s miestnymi dodávateľmi určené na výstavbu nových výrobných kapacít v krajine.

V Rusku sa pre jeho inváziu na Ukrajinu a následný stupňujúci sa tlak zo strany zákazníkov na Západe rozhodli pozastaviť svoju činnosť aj spoločnosti McDonald's, Nestlé či Sony.