Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Koronavírus

Piata vlna pandémie v Maďarsku vyvrcholila vo štvrtom týždni

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V uplynulých 24 hodinách potvrdili v Maďarsku nákazu novým druhom koronavírusu v 4498 prípadoch.

Budapešť 25. februára (TASR) - Vrchol piatej vlny pandémie nového druhu koronavírusu dosiahlo Maďarsko vo štvrtom kalendárnom týždni, odvtedy sa pandemické údaje priebežne zlepšujú, cituje spravodajca TASR z piatkového vyhlásenia šéfky Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecílie Müllerovej.

"Klesá počet nakazených, hospitalizovaných, ale aj počet napojených pacientov na umelú pľúcnu ventiláciu," povedala Müllerová v rozhovore pre verejnoprávnu televíznu stanicu M1.

Dodala, že povzbudivé sú aj výsledky vzoriek odobratých z odpadových vôd, v ktorých klesá koncentrácia častíc koronavírusu.

Podľa jej slov 99 percent nákazy spôsobuje variant omikron, ešte však je prítomný aj delta variant. Novší variant omikronu detegovali v 12 percentách pozitívnych vzoriek.

V uplynulých 24 hodinách potvrdili v Maďarsku nákazu novým druhom koronavírusu v 4498 prípadoch. V súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 88 pacientov. Doterajšou bilanciou koronavírusovej pandémie je 1.779.174 nakazených a 43.752 úmrtí.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)