Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Plánovaná operatíva vo zvolenskej nemocnici zatiaľ obmedzená nie je

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pre zvyšujúci sa počet hospitalizovaných pacientov, medzi ktorými sú aj tí, ktorí boli privezení v rámci pomoci z Čadce a Prešova, sa nemocnica pripravuje na spustenie reprofilizácie lôžok.

Zvolen 25. októbra (TASR) – Zvolenská nemocnica sa pripravuje na ďalšiu fázu reprofilizácie lôžok pre pacientov s novým koronavírusom, plánovaná operatíva však zatiaľ obmedzená nie je. TASR o tom v pondelok informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

K pondelku poskytuje toto zdravotnícke zariadenie starostlivosť 18 pacientom s potvrdeným novým koronavírusom, umiestnení sú na štandardnom kyslíkovom lôžku. „Vážny je stav troch pacientov a tí si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, jeden má postcovidový ťažký priebeh,“ uviedla riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá. Pripomenula tiež, že zo všetkých hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 je zaočkovaný jeden. Zo zamestnancov nemocnice sú pozitívni siedmi a dvaja zostávajú v karanténe.

Pre zvyšujúci sa počet hospitalizovaných pacientov, medzi ktorými sú aj tí, ktorí boli privezení v rámci pomoci z Čadce a Prešova, sa nemocnica pripravuje na spustenie reprofilizácie lôžok v zmysle pokynov Ministerstva zdravotníctva SR. „V súčasnosti máme vyčlenených 30 miest pre pacientov s novým koronavírusom, naše pracovisko v Krupine je zatiaľ v prvej fáze reprofilizácie,“ objasnila Veselá.

Podľa Pavlikovej od novembra budú v nemocnici pomáhať aj vojaci Ozbrojených síl SR. „Prítomnosť otca pri pôrode je možná, ak sa preukáže negatívnym PCR testom,“ dodala hovorkyňa.