Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Koronavírus

Plávecké MS 2021 vo Fukuoke pravdepodobne presunú na iný termín

Plávanie Foto: TASR/AP

Po odklade OH by sa mohli posunúť aj atletické MS až na sezónu 2022.

Tokio 24. marca (TASR) - Majstrovstvá sveta v plávaní, ktoré sa mali na budúci rok v lete uskutočniť vo Fukuoke, po utorkovom odklade OH v Tokiu pre pandémiu nového koronavírusu pravdepodobne presunú na iný termín. Informovala o tom Medzinárodná plavecká federácia (FINA).

Plavecký šampionát sa má konať 16. júla až 1. augusta 2021, teda približne v rovnakom čase, ako by sa mali uskutočniť preložené OH. FINA po rozhodnutí Medzinárodného olympijského výboru (MOV) uviedla, že prehodnotí termín konania MS.

"FINA bude úzko komunikovať s organizačným výborom MS, Japonskou plaveckou federáciou a japonskými úradmi a spoločne s MOV riešiť, či je možné majstrovstvá sveta preložiť. Prvoradý cieľ je, aby sa šampionát uskutočnil, ale musíme dbať i na zdravie športovcov," uviedla FINA vo svojom oficiálnom vyhlásení.

Po odklade OH by sa mohli posunúť aj atletické MS až na sezónu 2022. Uviedla to v tlačovej správe Svetová atletika (WA), ktorá odloženie OH v Tokiu víta a už dávnejšie tento krok podporila. Atletické MS v Eugene v štáte Oregon sa majú uskutočniť 6. až 15. augusta 2021. Informáciu priniesla stanica ESPN.